Få hjælp af en af vores advokater – ring til os på 63 13 44 44 eller bliv kontaktet

Bliv kontaktet for rådgivning >

Virksomhedsoverdragelse med viden og erfaring

Skal der købes eller sælges virksomhed? Når en virksomhed overdrages, er der mange forhold at tage hensyn til. Kielberg Advokaterne står klar med specialiserede erhvervsjurister, som vil sørge for, at alle regler overholdes i en virksomhedsoverdragelse.

Virksomhedsoverdragelse og salg af virksomhed er ofte en kompleks proces. Den proces bidrager Kielberg Advokater til at gøre overskuelig og gennemskuelig – med stor viden og erfaringer hos vores erhvervsjurister, der har bistået både sælgere og købere i forbindelse med virksomhedsoverdragelser.

Kielberg Advokaters erhvervsadvokater har mangeårig erfaring med dette speciale. Vi har kendskab til og arbejdet med alle aspekter af virksomhedsoverdragelse fra start til slut, fra indledende overvejelser over forhandlinger til aftale og afslutning af virksomhedsoverdragelsen.

Virksomhedsoverdragelse til gavn for køber og sælger af virksomhed

Vi er, hvis du ønsker det, med hele vejen igennem projektet med at overdrage din virksomhed til ny indehaver og ny ejer. På turen fra start til slut styrer vi projektet på dine vegne og skaber en professionel proces, der sikrer en gennemførelse af virksomhedsoverdragelsen, der både er til gavn for køber og sælger.

Få handlen i hus med jura for øje

Selvom prisforhandlingen er overstået mellem sælger og køber, så skal begge parter forholde sig til de ansatte i virksomheden i overdragelsesprocessen. Her kan en juridisk styret rådgivning være med til at holde overblikket. Vores jurister ved præcis, hvilke forhold der skal tages stilling til i en virksomhedsoverdragelse. I overdragelsen af virksomheden er det en juridisk prioritet, at de ansattes rettigheder skal beskyttes. Hvad enten en virksomheds aktiver bliver solgt, købt eller er en del af en fusion, så skal der tages højde for de juridiske elementer. Køberen kan vælge at bevare alt som før virksomhedsoverdragelsen,  eller de kan vælge at ændre tingenes gang fuldstændig. Uanset hvad overenskomsten var og bliver for fremtiden, så skal lønmodtageren informeres.

De vigtige skridt i en virksomhedsoverdragelse

I forbindelse med en virksomhedsoverdragelse skal der muligvis spares stillinger væk, men det er ikke tilladt at fyre ansatte blot på baggrund af, at virksomheden overdrages.
Den ansatte skal først og fremmest varsles om virksomhedsoverdragelsen. Derudover har ansatte ret til at få udspecificeret årsagen til overdragelsen samt dato for overdragelse og naturligvis skal den enkelte ansatte også have information om, hvad virksomhedsoverdragelsen betyder for ham eller hende: det kan dreje sig om ansattes rettigheder når det kommer til økonomiske, juridiske og sociale forhold.
Dette er blot ét af de forhold, som skal overholdes, men det kan være svært at have styr på al fakta og lovgivning som virksomhedsejer. Derfor er det er godt at have professionel rådgivning inde over virksomhedsoverdragelsen, så der tages hensyn til alle implicerede parter. Ved hjælp af Kielberg Advokaters kyndige rådgivning er sælger, køber og lønmodtagers interesser i sikre hænder.

Artikler om virksomhedsoverdragelse

Generationsskifte Invest køber 65 % af TCA Lift A/S gennem selskabet TCA Invest ApS.
26. september 2017 af Lars Rasmussen
Læs mere  
Invitation til seminar om køb og salg af virksomhed
18. september 2017 af Nis Stemann Knudsen
Læs mere  
Kielberg Advokater har rådgivet ved salg af Stadium Sport Stores i Danmark
4. oktober 2016 af Tine Walldén Jespersen
Læs mere  
Køb og salg af lægepraksis
9. august 2016 af Lars Rasmussen
Læs mere