Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Køb og salg af klinik eller praksis i sundhedssektoren

Få specialiceret juridisk rådgivning til at købe eller sælge din klinik eller praksis

Som privat erhvervsdrivende i den danske sundhedssektor er der som udgangspunkt to hovedområder, indenfor hvilke det kan være hensigtsmæssigt at få hjælp fra en juridisk rådgiver. Når du skal købe eller sælge din klinik eller praksis på den ene side, og i den løbende drift på den anden side.

I begge situationer er det hensigtsmæssigt at finde en betroet rådgiver, der både har erfaringen med netop praksissektoren, og den fornødne juridiske faglighed til at kunne løse lige præcis dine udfordringer.

Hos Kielberg har vi en mangeårig erfaring som betroede rådgivere for alment praktiserede læger, praktiserende speciallæger, tandlæger, kiropraktorer, psykologer og fysioterapeuter med egen klinik eller praksis. Det gør os i stand til at rådgive meget kvalificeret om både helt konkrete juridiske problemstillinger og de afledte forretningsmæssige konsekvenser.

Få hjælp når du skal handle klinik eller praksis

Uanset om du ønsker at købe eller sælge en praksis, så er det en stor beslutning. Derfor er det vores fornemmeste opgave som betroet rådgiver at sikre, at du kommer trygt og godt igennem hele processen.

Og drejer det sig om køb eller salg af en praksis i den regulerede del af den private sundhedssektor, så er en praksisoverdragelse omfattet af en række særlige regler, der skal tages højde for.

Som udgangspunkt eksisterer der følgende driftsmodeller i den regulerede del af sektoren:

  • Enkeltmandspraksis – en solopraksis med kun en ejer
  • Kompagniskabspraksis – flere praksisejere, med fælles patientkreds og driftsorganisation (økonomi, personale, lokaler, etc. )
  • Delepraksis – hvor man deler ydernummer i f.eks. lægedækningstruede områder
  • Samarbejdspraksis – hvor flere enten solo- eller kompagniskabspraksisser går sammen, og enten helt eller delvist deler drift og udgifter, men ikke patientkreds.

Nye hybride driftsmodeller vinder gradvist frem og inkluderer f.eks.:

  • Netværkspraksis & private sundhedscentre – hvor enkeltstående praksisser, klinikker og laboratorier arbejder sammen om at udføre både behandlinger og tests, der er dækket af overenskomst med Staten, samt parallelle tillægsydelser, der ikke er dækket af det offentlige. Her er relevansen oftest tanken om en fælles udnyttelse af f.eks. lokaler, markedsføring eller patientstrømme.

Der eksisterer således en lang række muligheder for at både afhænde og købe sig ind i en klinik eller en praksis. Men en sådan handel er samtidig forbundet med en lang række faldgruber og juridiske problemstillinger, og det er derfor en god ide at have erfarne rådgivere omkring sig.

Går du i konkrete købs- eller salgstanker?

Måske har du allerede en køber til din praksis eller du har selv fundet en velegnet praksis, du gerne vil købe? I så fald kan vi let hjælpe dig videre og sikre en effektiv og gnidningsfri transaktionsproces.

Kontakt en af vores to ansvarlige partnere – Malene Raunholt eller Jess Aagaard – for at høre om dine helt konkrete muligheder i netop din situation. Så sørger de for, at du kommer trygt igennem overdragelsens mange store og små udfordringer.

Har du spørgsmål til processen?

Står du foran at skulle optage en partner i din praksis? Skal jeres ejeraftaler opdateres eller revideres? Eller er der noget du skal være opmærksom på i forhold til mine medarbejdere, hvis du ønsker at sælge din praksis?

Har du uafklarede spørgsmål, der forhindrer dig i at træffe den beslutning du gerne vil træffe, så gør brug af muligheden for at få et gratis online intromøde med en af vores juridiske eksperter på området.

Send en kortfattet mail med beskrivelse af din udfordring til enten Malene Raunholdt eller Jess Aagaard, så kontakter de dig snarest for et møde.

Indblik i processen

Sådan forløber en typisk praksisoverdragelse.

Klik på grafikken for at forstørre.

Kender de to parter hinanden og kan de blive enige om hovedvilkår for en aftale, så kan man de springe direkte til punkt 3 med endelig forhandling af de konkrete aftalevilkår.