Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Varemærke- & ophavsrettigheder

Beskyt din virksomheds rettigheder

Immaterielle rettigheder, også kendt som IP-rettigheder (IPR), kan være et af de vigtigste aktiver for din virksomhed, og der kan derfor være et særligt behov for beskyttelse.

Udfordringerne omkring immaterielle rettigheder kan f.eks. være, hvorvidt et varemærke i form af et navn eller logo skal registres i ind- og udland, om et værk er beskyttet af ophavsretten, om en virksomheds rettigheder til medarbejdernes ”værker”, om en opfindelse skal patenteres eller om et design nyder beskyttelse som designrettigheder.

Særligt om varemærker

Har du gjort dig overvejelser om, hvad der egentlig er din virksomheds identitet?

Er det navnet på din virksomhed? Dine produkter? Eller noget helt tredje? Og er det beskyttet? En virksomhed, eller virksomhedens produkter, identificeres ofte ved et varemærke. Spørgsmålet bliver herefter, hvordan du så bedst beskytter dit varemærke.

Når man har fundet det gode varemærke eller kendetegn og gerne vil sikre sig rettighederne hertil, så er det en god ide at registrere varemærket i de relevante lande, hvor virksomheden sælger sine produkter.

Ved at registrere et varemærke opnår du en sikkerhed omkring dit brand, du beskytter varemærket mod kopiering og samtidig kan et registreret varemærke have en selvstændig økonomisk værdi og derved give virksomheden og eventuelle investorer en øget sikkerhed.

Har du spørgsmål til registrering af et varemærke, så er du altid velkommen til at kontakte os for en dialog om dine muligheder.

Særligt om ophavsret

Er værker beskyttet imod kopiering eller efterligning?

I Danmark har vi Ophavsretsloven, som beskytter en ophavsmand, der har lavet et værk, f.eks. en bog, et stykke musik eller software. Beskyttelsen betyder, at ophavsmanden er den eneste, der må anvende sit værk, f.eks. i relation til fremførelse, offentliggørelse, kopiering mv. Hvis der er andre end ophavsmanden, der benytter sig af værket, uden ophavsmandens tilladelse, er det en krænkelse af ophavsretten.

Er du i tvivl, om et værk er beskyttet af ophavsretten, eller om en rettighed er krænket, så rådgiver vi gerne herom.

Har du spørgsmål til varemærker, ophavsret, patenter eller designrettigheder, så kontakt os for en uformel dialog omkring dine muligheder.