Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Slip for besværet

Ejendomsadministration

Hvordan kan en ejendomsadministrator hjælpe?

Som daglig ansvarlig for den løbende drift af din(e) ejendom(me) varetager ejendomsadministrator et væld af opgaver til glæde for dig og dine lejere. De typiske opgaver omfatter administrationsarbejde som budgettering, opkrævning og regnskabsudarbejdelse. Herudover kan assistance også bestå af mere kommunikative samt vejledende/rådgivende opgaver inklusiv lejerkontakt og rådgivning til bestyrelse, herunder både af strategisk og administrativ karakter. Ejendomsadministrator sikrer derfor en veldriftet ejendom med økonomisk og juridisk ansvarlighed.

Som ejer af en ejendom kender du både kompleksiteten og det tidsmæssige behov af det administrative arbejde. Dette gælder ved udlejning til både beboelse og erhverv, om du overvejer at sælge en andel eller af helt andre årsager er ansvarlig for en eller flere ejendomme. Uanset hvad baggrunden er, vil en ejendomsadministrator være din tætteste partner til at styre din ejendom/forening med alt fra økonomi og jura til den praktiske håndtering. Vi vil i nedenstående forklare og beskrive, hvordan du kan få et godt samarbejde og en sund ejendom/forening, og hvad du kan og bør forvente dig af samarbejdet med din ejendomsadministrator.

Med hvilke opgaver kan ejendomsadministratoren hjælpe?

Der er ingen administrationsaftaler, der er ens, og enhver aftale skal bygges op om dit/jeres behov og ønsker til samarbejdet. Typiske parametre, der påvirker aftalens udformning, er først og fremmest ejendommens størrelse samt ønsker til udvikling af ejendommen og egen involvering i opgaverne og beslutningerne. Det kan derfor være en fordel at overveje de nærmere punkter, som det ønskes at administratoren skal være ansvarlig for, eller hvad der ønskes sparring til fra administratoren.

Det kan være svært at udarbejde en udtømmende liste, men vi har nedenfor forsøgt at opliste de typiske opgaver, vi hjælper vores kunder i ejendomsadministrationen med:

Ejendomsadministratoren har ofte alle nødvendige kompetencer indenfor jura, administration og økonomi og krydsfeltet herimellem. Der kan derfor med fordel overlades alle administrative opgaver til sikring af overordnet professionel administration og rådgivning til sikring af optimal økonomi for ejendommen.

Hos Kielberg Ejendomsadministration adskiller vi os fra andre ejendomsadministratorer ved, at vores ejere Kielberg Advokater bidrager med højspecialiseret viden indenfor al juridisk rådgivning og dermed en hurtig adgang til specialistviden inden for relevante forretningsområder.


Har du styr på kravene til dig og din administration ved udlejning af ejendomme?

Særligt når vi snakker om compliance, er kravene komplekse, og det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i reglerne, så man ikke risikerer at pådrage sig et erstatningsansvar.  

Læs mere i denne artikel og kontakt os gerne, hvis du overvejer at få hjælp til at varetage det daglige ansvar og den løbende drift af en eller flere ejendomme. 

Heap of documents

Hvilke grunde er der til at samarbejde med en ejendomsadministrator?

Oftest er det afgørende for at vælge en ejendomsadministrator, at det giver sikkerhed og giver dig mere tid til at fokusere på kernen af din forretning. Du slipper for at skulle tænke på sygdom, ferie, barsel, pension og lignende og kan derfor være sikker på, at alle frister overholdes, og opkrævninger og betalinger klares hver måned. Du sikrer dig også en samarbejdspartner, der altid er opdateret på det faglige og vil kunne sikre tilpasning af din ejendom til skiftende regler. Du slipper derfor også for at holde dig ajour, men vil blive opdateret blandt de første, når ændringer, der påvirker dig, er på vej. Du sikrer dig derfor ikke blot én, men flere medarbejdere, der kan assistere med det fulde behov indenfor jura, økonomi og administration.

Hvordan skal din løsning sammensættes?

Som nævnt er ingen ejendomsadministrationsaftale ens. Aftalen skal derfor vurderes ud fra såvel dine egne kompetencer, dine ønsker til ejendommen, og hvor du særligt anser assistance for nødvendig. Der kan ofte tilvælges pakkeløsninger, der er tilpasset særlige typer af ejendomme, da særlige ejendomstyper også har særskilt påkrævede opgaver. Der er altid mulighed for at tilkøbe eller tilpasse pakkeløsningerne, så de rammer netop dit behov. For nogle er der derfor ingen tvivl om, at aftalen fra start skal inkludere komplet assistance, mens andre ønsker en fleksibel pakke, hvor der tilkøbes yderligere nødvendige ydelser efter behov, herunder juridisk assistance og hjælp med byggesager. En komplet løsning sikrer, at ejendomsadministrator varetager al administration, drift og service og sikrer at rådgive dig i forhold til udvikling og vækst af ejendommene. Uanset hvilken løsning der vælges, vil ejendomsadministrator være din nærmeste sparringspartner.

Hvad kan du forvente af din ejendomsadministrator?

Valget af og samarbejdet med en ejendomsadministrator er en tillidserklæring, da du overdrager en stor del af ansvaret for dine ejendomme. Af samme grund skal du også kunne have forventninger til ejendomsadministratoren, der sikrer, at du er tryg i samarbejdet. Forventningerne kan være:

  • At ejendomsadministrator har alle nødvendige kompetencer og kan håndtere alle nødvendigheder og eventuelle problemstillinger indenfor økonomi, jura og regnskab
  • At ejendomsadministrator kan udarbejde regnskaber og klargøre alt materiale til revision
  • At ejendomsadministrator inkluderer dig i alle overordnede beslutninger, og at du til enhver tid har adgang til og kan få forklaret regnskaber, lejeaftaler og andre dokumenter
  • At ejendomsadministrator holder sig ajour indenfor alle aspekter af administration, økonomi og jura og informerer, når der sker ændringer, der er relevante for dig
  • At ejendomsadministrator er forsikret
  • At ejendomsadministrator varetager dine interesser, og at du er tryg i samarbejdet
  • At ejendomsadministrator er medlem af EjendomDanmark

EjendomDanmark varetager ejendomsejernes interesser samt sikrer som brancheorganisation, at ejendomsadministratorer løbende holder sig ajour ved uddannelse og herudover opfylder overordnede krav, herunder etiske normer for administration af ejendomme. Dette hænger derfor også sammen med de forventninger, du kan have til administrator afhængig af, om du ejer udlejningsejendomme og/eller investeringsejendomme.

miniature Copenhagen, Denmark
Kielberg ejendomsadministration logo RGB Kielberg Advokater

Kontakt

Picture of Jess Aagaard
Jess Aagaard

Advokat & partner
ja@kielberg.com
Dir. tlf.: 63 13 44 77

Kielberg Ejendomsadministration
CVR 43351397

Hunderupvej 71,
5230 Odense M

Kontakt

Anvend vores kontaktformular, og vi vil vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.