Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Revisor frifundet for overtrædelse af Hvidvaskningsloven

De nye GDPR-regler har i den grad stjålet de danske virksomheders opmærksomhed. Dette har fjernet fokus fra blandt andet de forpligtelser, der følger af hvidvaskloven, om end hvidvaskloven forsat er absolut aktuel.

Hvidvaskningslovens regler og krav er særdeles restriktive og kan ramme alle, hvilket en velrenommeret revisor måtte sande, da han var tiltalt og blev dømt i byretten for manglende kendskab og retmæssig håndtering af reglerne efter et kontroltilsyn fra Erhvervsstyrelsen. Sagen blev anket til landsretten, hvor Kielberg Advokater v/advokat Nis Stemann Knudsen førte sagen. Under landretssagen stod det klart, at revisoren generelt fulgte de anvisninger, som blev anbefalet af FSR, og på trods af Erhvervsstyrelsens og Statsadvokatens vurdering blev revisoren i landsretten frifundet for alle anklager.

Er du i tvivl om din virksomheds forpligtelser i forhold til hvidvaskningsregler, så anbefaler vi en uvildig gennemgang af de faldgruber, der oftest opstår.

Har du spørgsmål til Hvidvaskningslovens regler eller GDPR, kan Kielbergs direktør og parter, advokat Nis Stemann Knudsen, kontaktes.

 

 

Dato

Forfattere