Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Nye regler giver udlejere mulighed for at kommunikere digitalt med lejere

Et politisk flertal vedtog fredag den 15. december 2017 en ændring af lejereglerne, så der fremover er bedre muligheder for anvendelse af digital kommunikation i boliglejeforhold. Reglerne træder allerede i kraft den 1. januar 2018.

Vedtagelsen ændrer udgangspunktet i boliglejeforhold, om at digital kommunikation kræver en aftale ved krav om skriftlighed. Det bliver i stedet valgfrit for parterne, hvilken skriftlig form der skal kommunikeres i. Parterne kan dog stadig forlange at blive fritaget fra digital kommunikation. Vedtagelsen giver endvidere bedre mulighed for at gennemføre ind- og fraflytningssyn og tilbudspligt digitalt.

Selvom det fremgår i lovvedtagelsen, at parterne frit kan vælge, i hvilken form der skal kommunikeres, er der stadig modifikationer til udgangspunktet. Lovvedtagelsen undtager dog væsentlige meddelelser som rykkere og opsigelser fra den digitale kommunikation. De nævnte ting skal således stadig ske skriftligt fra både lejers og udlejers side.

Det fremgår endvidere i lovvedtagelsen, at såfremt lejer eller udlejer er fritaget for digital post, kan meddelelser ikke gives ved digital kommunikation.

Som udlejer skal man derfor være opmærksom på, at selvom digital kommunikation nu bliver en mere implementeret del af lejelovgivningen i boliglejeforhold, er der stadig væsentlige undtagelser til udgangspunktet.

Yderligere spørgsmål til reglerne vedrørende digital kommunikation i boliglejeforhold kan rettes til advokat Malene Raunholt.

Dato

Forfattere