Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tvangsopløsning af iværksætterselskaber

Er dit iværksætterselskab (IVS) sendt til tvangsopløsning, skal du læse med her.

Fristen til at omdanne IVS’er udløb fredag den 15. oktober 2021. Det betyder, at alle IVS’er, der ikke blev omregistreret senest i fredags, nu vil blive sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen.

Der er dog stadigvæk en mulighed for at redde dit IVS fra tvangsopløsning:

Erhvervsstyrelsen fastsætter en frist

Hvis dit IVS ikke blev omregistreret inden den 15. oktober 2021, vil Erhvervsstyrelsen fastsætte en frist for, hvornår IVS’et skal være omregistreret. Hvis du ønsker at fortsætte dit selskab og derved fortsætte driften af din virksomhed, er det derfor vigtigt, at du igangsætter omdannelsesproceduren snarest. Du kan læse mere om selve omdannelsen her.

Hvis selskabet ikke inden for denne frist er omdannet til et anpartsselskab (ApS), kan Erhvervsstyrelsen anmode skifteretten om at opløse selskabet.

Når IVS’et er sendt til tvangsopløsning ved Skifteretten

Hvis dit IVS bliver sendt til tvangsopløsning, er der en sidste mulighed for at genoptage selskabet og driften heraf. Dette kræver, at selskabet sender en anmodning til Erhvervsstyrelsen om genoptagelse senest 3 måneder efter, at Erhvervsstyrelsen har anmodet skifteretten om at tvangsopløse selskabet. Derudover er det en betingelse, at selskabet senest samtidig med fremsendelse af anmodning om genoptagelse, omdannes til et anpartsselskab (ApS).

Hvis dit selskab ikke har indleveret årsregnskab for det seneste regnskabsår, hvor fristen for indlevering er udløbet, skal årsregnskabet ligeledes fremsendes til Erhvervsstyrelsen.

Hvis dit IVS tidligere har været sendt til tvangsopløsning

Hvis dit IVS inden for de sidste 5 år har været sendt til tvangsopløsning, kan du ikke søge om genoptagelse. Hvis du ønsker at fortsætte driften af dit selskab, er det derfor vigtigt, at dette sker inden den frist, der fastsættes af Erhvervsstyrelsen.

Hvis du har spørgsmål til omdannelse og/eller genoptagelse af dit IVS, står vores højtspecialiserede advokater klar til at hjælpe dig sikkert igennem processen.

Dato

Forfattere