Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Konkurrencer på sociale medier

Krav om tags i SoMe-konkurrencer er ulovligt

Mange virksomheder anvender aktivt sociale medier (SoME) i deres markedsføring, herunder særligt ved brug af konkurrencer, hvor man opfordrer deltagere til at dele opslag og skrive, hvem man eventuelt vil dele præmien med, hvis man skulle blive den heldige vinder af konkurrencen.
Sidstnævnte er der som udgangspunkt ikke noget i vejen for, men hvis udbyderen af konkurrencen gør det til et krav, at man tagger andre i opslaget for at deltage i konkurrencen, så er det i strid med reglerne i markedsføringsloven nærmere bestemt spamforbuddet.

Ikke et konkurrencekrav

Konkurrenceudbyderen må ikke gøre det til en betingelse for at deltage i en konkurrence, at man som deltager skal tagge andre i sit netværk. Når man tagger en anden person, genererer det en notifikation hos den bruger, der bliver tagget. En sådan notifikation vil af Forbrugerombudsmanden være at opfatte som en besked sendt på vegne af virksomheden, og hvis den taggede bruger ikke har givet virksomheden samtykke til at modtage markedsføring gennem notifikationer, vil det være en overtrædelse af spamforbuddet.
Forbrugerombudsmanden har for nyligt politianmeldt en virksomhed for overtrædelse af spamforbuddet ved at gøre tagging til et konkurrencekrav. Det kan du læse mere om i denne pressemeddelelse: pressemeddelelse.

Spamforbuddet gælder også på sociale medier

Mange tænker ikke over, at markedsføring på sociale medier også er omfattet af markedsføringslovens regler – et emne vi tidligere har skrevet om, og som du kan få mere information om  her.

Dato

Forfattere

Kielberg Advokater